Neuigkeiten:

SMF - Just Installed!

Hauptmenü

Səhər Qəhvəsinin Ləzzəti və Kiçik Bir Şans

Begonnen von choetmoa.m.t.hich, Sep 16, 2026, 08:37 VORMITTAG

Vorheriges Thema - Nächstes Thema

choetmoa.m.t.hich

Səhər saat altının yarısı. Bakının küləkli havası pəncərədən içəri sızır, mən isə mətbəxdə təzə dəmlənmiş qəhvənin ətrini içinə çəkirəm. Adi bir səhər görünür, amma içimdə qəribə bir həyəcan var. Bu hiss mənə tanışdır – necə deyərlər, barmaqlarımın ucunda bir qıdıqlanma. İş masamın arxasına keçib noutbuku açıram. Telefonumda yenicə yüklədiyim proqramı tapıram. Bəli, düz eşitdiniz, mostbet indir apk edərək bu kiçik maceraya start verdim. Əvvəllər belə şeylərə şübhə ilə yanaşırdım, amma son bir ildə hər şey dəyişdi.

Gəlin sizə danışım, bu necə baş verdi. Keçən ilin payızında, oktyabrın ortalarında, işdən evə qayıdarkən dostum Rəşadla rastlaşdım. O, əlində telefonunu tutmuşdu və üzü gülürdü. Soruşdum ki, nə olub, niyə belə şadsan? Dedi ki, axşamlar evdə oturub oyunlarda vaxt keçirir və bu ona stressi atmağa kömək edir. Mən əvvəlcə laqeyd yanaşdım. Ağıllı adam nə işi var qumar oyunları ilə? Amma Rəşad mənim ən yaxın dostumdur və onun sözləri həmişə məntiqli olub. Dedi ki, hər şey özünü idarə etməkdən ibarətdir. Əgər ağıllı oynayırsansa, bu sadəcə bir hobbidir, əyləncədir.

Həmin axşam evə gələndə fikirləşdim. Həyatımda nəsə çatışmır. İş, ev, yuxu, yenə iş... Bu dövran məni yormuşdu. Bir az rəng qatmaq lazımdır. Elə həmin gecə ilk dəfə olaraq mostbet indir apk edib proqramı telefonuma quraşdırdım. Proses çox asan oldu, heç bir çətinlik çəkmədim. Yükləmə bitəndə ekranda müxtəlif oyunlar, bonuslar göründü. Ürəyimdə bir uşaq sevinci vardı. Elə bil ki, yeni bir dünyaya qapı açmışdım.

İlk günlərimdə sadəcə izləyirdim. Hansı oyunlar var, necə işləyir, bonuslar nə deməkdir – hamısını öyrənməyə çalışırdım. Çox vaxt itirirdim, amma bu itkilər məni qorxutmurdu, çünki məbləğlər kiçik idi. Əsas məqsədim əylənmək idi, qazanmaq yox. Amma həyat bəzən elə sürprizlər edir ki... Noyabr ayının sonunda, qarlı bir axşam, Sweet Bonanza oyununu sınamaq qərarına gəldim. Bu oyun öz rəngarəngliyi ilə məni cəlb etdi. Şirniyyatlar, meyvələr, partlayan konfetlər... Uşaqlığımı xatırladım. Elə həmin axşam kiçik bir məbləğ qazandım – cəmi 80 manat. Amma bu hiss... Bu, puldan çox, bir təsdiq idi ki, şans mənə gülümsəyir.

Sonra günlər keçdi. Mən bu işi ciddi qəbul etməyə başladım. Artıq hər axşam işdən sonra yarım saat ayırırdım bu hobbiyə. Bu, mənim üçün meditasiya kimi bir şey oldu. Günün yorğunluğunu atırdım, beynimi boşaldırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma əsas olan odur ki, heç vaxt böyük məbləğlər qoymurdum. Yalnız itirməyə hazır olduğum qədər. Bu intizam məni xilas etdi.

Yanvar ayında, yeni il bayramından sonra, iş yüküm artdı. Layihələr, görüşlər, son tarixlər... Stress səviyyəm yüksək idi. Bir axşam oturdum və fikirləşdim ki, bəlkə bir az dincəlim. Telefonumu götürdüm, mostbet indir apk etdiyim proqramı açdım və yeni bir oyun sınadım – Gates of Olympus. Bu oyunun musiqisi, vizual effektləri məni elə apardı ki, bir saat necə keçdi, bilmədim. O axşam 450 manat qazandım. Bu, mənim üçün böyük bir məbləğ deyildi, amma sevincim böyük idi. Çünki bu, mənim üçün bir siqnal idi ki, həyatda hər şey mümkündür, sadəcə düzgün anda düzgün yerdə olmaq lazımdır.

Bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Əvvəla, özünü idarə etmək. İkincisi, uduzmağı qəbul etmək. Üçüncüsü, həyatın kiçik sevinclərindən zövq almaq. Mən indi başa düşürəm ki, qumar oyunları təkcə pul qazanmaq üçün deyil. Bu, bir növ psixoloji oyundur – özünlə oyun. Sən öz qorxularınla, həyəcanlarınla, gözləntilərinlə üz-üzə qalırsan. Və hər dəfə bu oyundan daha güclü çıxırsan.

Fevral ayında bir dostum məni sorğuladı ki, niyə bu qədər vaxt keçirirsən telefonun arxasında? Dedi ki, bu boş işdir. Mən ona izah etdim ki, bu mənim üçün sadəcə əyləncə deyil, həm də bir terapiyadır. İş stressi, gündəlik problemlər... Bütün bunlar bir kənara qoyulur və sən sadəcə oyuna fokuslanırsan. Bu, beyni təmizləyir. O, əvvəlcə inanmadı, amma sonra özü də sınadı və indi o da mənim kimi düşünür.

Mart ayında, yazın ilk günlərində, böyük bir qazancla qarşılaşdım. Bu dəfə oynadığım oyun Book of Ra idi. Qədim Misir mövzusu, sirli simvollar, macəra hissi... Elə bil ki, bir arxeoloq idim və xəzinə tapırdım. O axşam 1200 manat qazandım. Bu, mənim üçün ciddi bir məbləğ idi. Amma sevincim puldan çox, bu hisslə bağlı idi – qələbə hissi, şansın mənim tərəfimdə olduğunu hiss etmək. Həmin pulu dərhal xərcləmədim. Bir hissəsini yığıma qoydum, bir hissəsini ailəmə xərclədim. Çünki mən başa düşürəm ki, bu pul gəlir deyil, sadəcə bir bonusdur. Əsas gəlir işimdən gəlir.

Aprel ayında bir həftəlik məzuniyyət götürdüm. Qəbələyə getdim, təbiətin qoynunda dincəlmək üçün. Amma telefonumu da götürdüm, çünki bu hobbi mənim bir hissəm olub artıq. Dağların əzəməti, təmiz hava, sükut... Və axşamlar otel otağında oturub bir az oynayırdım. Bu, mənə elə zövq verirdi ki... Sanki iki fərqli dünyada yaşayırdım – gündüz təbiət, axşam virtual əyləncə. Həmin həftə ərzində kiçik-kiçik məbləğlər qazandım, cəmi 300 manat. Amma bu, mənim üçün kifayət idi. Çünki əsl zövq prosesdədir, nəticədə deyil.

May ayında bir maraqlı hadisə baş verdi. İş yerində bir həmkarım mənə dedi ki, eşitmişəm sən onlayn oyunlar oynayırsan, bu doğrudurmu? Mən də dedim ki, bəli, bu mənim hobbidir. O, soruşdu ki, necə başlamalıyam? Mən ona mostbet indir apk etməyi tövsiyə etdim və izah etdim ki, əsas olan özünü idarə etməkdir. O da sınadı və indi o da mənim kimi düşünür. Bu, mənə bir daha göstərdi ki, hər şey düzgün yanaşma ilə bağlıdır.

İyun ayında yayın istisi başladı. İşdən sonra evə gələndə canım su istəyirdi, amma beynim dincəlmək istəyirdi. Telefonumu götürüb bir az oynayırdım. Bu dəfə Big Bass Bonanza oyununu sınadım. Balıqçılıq mövzusu, sualtı dünya, gözəl qrafika... Elə bil ki, özüm balıq tuturdum. Bir axşam 700 manat qazandım. Bu pulu dərhal bank hesabıma köçürdüm. Çünki mən başa düşürəm ki, bu pul bu gün var, sabah yox. Ona görə də ehtiyatlı olmaq lazımdır.

İyul ayında bir dostumun toyu oldu. Toyda çoxlu pul xərclədim – hədiyyə, kostyum, hər şey. Amma ürəyim rahat idi, çünki büdcəmi əvvəlcədən planlaşdırmışdım. Bu planlaşdırma vərdişini mənə onlayn oyunlar öyrətdi. Çünki oyunlarda da eyni prinsip işləyir – nə qədər pul qoyacağını əvvəlcədən bilməlisən. Əgər bunu bilmirsənsə, uduzmağa məhkumsan.

Avqust ayında bir axşam çox yorğun idim. İşdə problemlər vardı, baş ağrıyırdı. Amma telefonumu götürdüm və bir az oynadım. Bu dəfə oyun mənə şans gətirdi – 900 manat qazandım. Bu, mənə günün bütün problemlərini unutdurdu. Elə bil ki, bir sehrli dəyənək toxundu və hər şey yaxşılaşdı. Əlbəttə, səhər yenə işə getdim, problemlər yerində qaldı. Amma mənim emosional vəziyyətim dəyişdi. Mən başa düşdüm ki, həyatda hər şey keçicidir – problemlər də, sevinclər də.

Sentyabr ayında yay bitdi, payız başladı. Mən artıq bu hobbiyə tam alışmışdım. Artıq hər axşam yarım saat ayırırdım buna. Bu, mənim gündəlik rutinim olub. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma əsas olan odur ki, bu mənə zövq verirdi. Mən heç vaxt itirdiyim məbləğlərə görə peşman olmurdum, çünki bu, əyləncə xərci idi. Necə ki, kinoya gedirsən, pul ödəyirsən, filmə baxırsan. Bu da eynidir.

Oktyabr ayında bir daha böyük bir qazancla qarşılaşdım. Bu dəfə Sugar Rush oyununda 1500 manat qazandım. Bu, mənim indiyə qədər ən böyük qazancım idi. Həmin axşam sevincdən yata bilmədim. Amma səhər oyananda başa düşdüm ki, bu pul məni dəyişməməlidir. Mən eyni adamam, eyni işim var, eyni həyatım var. Sadəcə bir az daha rahat yaşaya bilərəm. Həmin pulu bir hissəsini yığıma qoydum, bir hissəsini ailəmə xərclədim.

Noyabr ayında qış yaxınlaşırdı. Gecələr soyuq idi, mən isə isti yorğanın altında oturub telefonumda oynayırdım. Bu, mənim üçün bir növ qış əyləncəsi olub. Bəzən dostum Rəşadla birlikdə oynayırıq, bir-birimizə məsləhət veririk. Bu, dostluğumuzu daha da möhkəmləndirdi. Çünki ortaq bir maraq, ortaq bir hobbi bizi bir-birimizə bağlayır.

Dekabr ayında ilin sonu yaxınlaşırdı. Mən bir az hesabat çıxardım – il ərzində nə qədər qazanmışam, nə qədər xərcləmişəm. Nəticə məni təəccübləndirdi – mən xərclədiyimdən çox qazanmışam. Amma bu, mənim üçün əsas məqsəd deyildi. Əsas məqsəd əylənmək idi. Və mən əyləndim. İl ərzində çoxlu müxtəlif oyunlar sınadım, çoxlu bonuslar aldım, çoxlu kəşbəklər qazandım. Bu, mənim üçün bir növ maliyyə savadlılığı dərsi oldu.

İndi, bu səhər, qəhvəmi içərkən fikirləşirəm. Bir il əvvəl mən bu işə şübhə ilə yanaşırdım. İndi isə bu, mənim həyatımın bir hissəsidir. Mən başa düşürəm ki, hər şey özünü idarə etməkdən ibarətdir. Əgər sən özünü idarə edə bilirsənsə, bu sadəcə bir əyləncədir. Əgər idarə edə bilmirsənsə, bu bir problemdir. Mən özümü idarə edə bildim və buna görə d

Untitled

Impressum